EkonomiKıbrısManşet

Erhürman: Aklımızla dalga geçmeseydiniz bari

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, yeni ekonomik pakete ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, hükümete 'barı aklımızla dalga geçmeseydiniz' sözleriyle eleştiride bulundu. Erhürman, ekonomik paketin tam bir algı operasyonu olduğunu ifade etti

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medyadan paylaşım yaparak, bugün açıklanan ekonomik pakete ilişkin hükümeti eleştirdi.

Ekonomik paketi okuyup anlamaya çalıştıkça gözlerine inanamadığını söyleyen Erhürman, “Yürürlükteki mevzuata göre Haziran 2021’e kadar, istisnalar hariç, kaç işçi çalıştırırsa çalıştırsın tüm işçiler için yüzde 100 verilecek sigorta prim desteği bu paketle 11-20 işçi çalıştıran iş yerleri için yüzde 50’ye, 21’den fazla işçi çalıştıran iş yerleri için yüzde 30’a düşürülmüş” dedi.

“Yani 1-10 işçi çalıştıranlar için zaten var olan yeni bir şeymiş gibi lanse edilirken, 11’den fazla işçi çalıştıranlar için var olan budanıyor ve bu paket özel sektöre yeni katkılar sağlayan bir destek paketi olarak pazarlanıyor” diyen Erhürman, “aklımızla dalga geçmeseydiniz bari” ifadelerini kullandı.

“ALGI OPERASYONU”

Erhürman peşi sıra yaptığı ekonomik pakete ilişkin bir başka paylaşımında ise, ekonomik paketin tam bir algı operasyonu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“‘İstihdam Destek Merkezi Yönetim Kurulu tarafından kısmi sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemde en fazla etkilendiği tespit edilen kapalı işletme çalışanlarına, işletmelerin kapalı kaldıkları süre göz önünde bulundurularak aylık en fazla 1.500 TL olacak şekilde destek ödemesi yapılacaktır.’

Ekonomik paketle ilgili basın toplantısında yaratılan algı ne? Kapalı olan tüm iş yerlerinin çalışanlarına 1500 TL katkı yapılacağı. Yukarıda yer alan yazılı açıklamadan anlaşılan gerçek ne?

Yalnızca sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemde ‘en fazla etkilenen işletme’ çalışanlarına katkı yapılacak. Bu işletmeler kapalı olanların hepsi olmadığı gibi, hangileri olduğu da belli değil. Ayrıca 1500 TL zaten son derece düşük bir miktar iken, ödenecek olan 1500 TL değil, aylık 1500 üzerinden sadece kapalı kalınan gün kadarlık bir ödeme. Bu bir ekonomik paket falan değil, tam bir algı operasyonu…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu