KıbrısManşetSiyasetTürkiye

Erdoğan’dan KKTC Anayasa Mahkemesi’ne tehdit: “Tavır değişti, değişti!”

Kuzey Kıbrıs'taki Kur'an-ı Kerim eğitim-öğretiminde yetki tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin kararına tepki gösterdi

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın gündeminde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias arasında yaşanan gerilim ve KKTC’deki Kuran kursu kararı vardı.

Erdoğan, Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Dendias arasındaki gerilim için, “Dışişleri bakanımız, Dendias’a haddini bildirdi” dedi.

Erdoğan, Kuzey Kıbrıs’taki Kur’an-ı Kerim eğitim-öğretiminde yetki tartışmalarına ve Anayasa Mahkemesi’nin kararına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakan Çavuşoğlu’nun Kuzey Kıbrıs’ta olduğunu ve bu konuyu görüşeceğini söyleyen Erdoğan, AYM Başkanı’nın yaptığı açıklamayı da eleştirdi.

Erdoğan şunları kaydetti:

“Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın yaptığı açıklamayı bizim kabul etmemiz mümkün değil. Anayasa Mahkemesi Başkanı laikliği öğrenmesi lazım. Türkiye’deki uygulaması neyse onu da öğrenmesi lazım. Tavır değişmediği takdirde, KKTC’de inanç özgürlüğü konusunda oradaki yavrularımızın Kuran eğitimi konusunda engel teşkil etmesine müsaade etmeyiz.

Türkiye’de din eğitimi-öğretimi bu tür şeyler çözülmüştür. Laiklik anlayışı onların anladığı gibi değildir. KKTC bir Fransa değildir. KKTC, Türkiye’deki uygulamalar neyse bunları uygulama safhasına geçirmek durumundadır.

Oradaki bazı sendikaların, din düşmanı sendikaların attığı adımları kabul etmemiz mümkün değildir. Anayasa Mahkemesi Başkanı bu yanlışından süratle dönmelidir. Dönmezse bizim atacağımız adımlar farklı olacaktır. Fuat Bey de bu konuyu Ersin Bey ile görüşmek suretiyle gerekli adımların atılmasını bildirecektir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu