KıbrısManşet

Ekonomist Mehmet Saydam: Kimsenin maşası olmayın

Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz’in, "iş yerlerimizi bu hafta 10.00 - 18.00 arası çalıştıralım” çağrısına tepki gösteren Ekonomist Mehmet Saydam, “Ticaret Odası Başkanı bu açıklamayı yapabiliyorsa, bence ticaret hayatından uzak duralım” diyerek, “Makamınızın ağırlığını bilin, kimsenin maşası olmayın” şeklinde tepki gösterdi

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz’in, “sağlık tedbirlerine destek” amacıyla iş dünyasına, “iş yerlerimizi bu hafta için sabah 10.00’da açıp, 18.00’de kapatalım” çağrısına, ekonomist Mehmet Saydam’dan sert tepki geldi.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Saydam, “Ticaret Odası Başkanı bu açıklamayı yapabiliyor ise, bence ticaret hayatından uzak duralım” dedi.

“YAŞANAN SÜREÇTE SESSİZ KALIP, ŞİMDİLERDE UYANAN BAŞKAN…”

Turgay Deniz’in, kişisel ticareti üzerine ülke politikasında açıklama yaptığını savunan Saydam, “Yazık… Ne hale geldi bu özel sektör. Temsiliyeti bu ise, gerisine söz yok” diyerek, Deniz’e seslendi:

“Sayın Başkan, siz sektörleri kapayın. Zaten oda olarak görüşünüz bu ise, size diyecek lafımız yok. Sabah 10.00, akşam 18.00… Siz mi ticaret hayatının sözcüsüsünüz? Bence biat ettiğiniz kişilerin lafı ile karar alıp, insanlara dikte ettirmeyin. Sizin tuzunuz kuru… Bu açıklama ile de anladım ki; yaşananlardan Ticaret Odası’nın haberi yok. Kendi sektörünün sıkıntılarından haberdar olmayan, yaşanan süreçte sessiz kalıp, şimdilerde uyanan Başkan… Esnafa bir anlatın: temel amaç ve hedef ne?”

“SİZ, TİCARET ODASI BAŞKANISINIZ, HATIRLATIRIM. ÇÜNKÜ UNUTTUĞUNUZ AŞİKÂR”

Deniz’in açıklamalarına yönelik eleştirilerini sürdüren Saydam, “Siz bir oda başkanısınız. Siz, Ticaret Odası Başkanısınız, hatırlatırım. Çünkü unuttuğunuz aşikâr” diyerek; inşaat, turizm ve sanayi olmak üzere ülkede çok sayıda sektör ve işveren olduğuna dikkat çekti.

“13 MART’TAN BU YANA ZATEN KONUŞMADINIZ, BENCE KONUŞMAYIN”

Saydam, açıklamasının devamında, “Yel değirmenlerine karşı göstermelik söylemlere gerek yok. Popülizm yapıp gündem yaratmayın. 13 Mart’tan bu yana zaten konuşmadınız, bence konuşmayın” dedi.

“MAKAMINIZIN AĞIRLIĞINI BİLİN, KİMSENİN MAŞASI OLMAYIN”

Ekonomist Saydam, KTTO Başkanı Deniz’in açıklamasını destekleyen üye sayısının da az olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Anladık, siz rahatsınız. Ama üyeniz olan ve tüccar olan insanlar rahat değil. Lütfen gerçek dünyaya dönün. Makamınızın ağırlığını bilin, kimsenin maşası olmayın.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu