KıbrısManşet

Dün de “Yarın!” demiştin

Yürümüyoruz, koşmuyoruz, çevirmiyoruz. Egzersiz eğitimimiz maalesef çok yetersiz. Kaliteli ve yeterli uykumuz da yok. Sosyal baskılardan kurtulamıyoruz. Yoğun iş yaşamı, yetersiz ve dengesiz beslenmemiz de cabası. Kilo problemi, kolesterol, damar sertliği, hipertansiyon ve hormonal dengede sorunlar yaşıyoruz

Bir kısmımızda pandemi hasebiyle kilolar alınınca Yo Yo Diyetler yine ve de yeniden devreye girmiş durumda. Bu Covid-19 işleri de bitecek ve yine o bisküvi reklamındaki gibi Biscolata Erkeği hayaliyle fitnes salonlarına doluşacağız. Ve yine Facebook’tan yer bildirimleri şeklinde mesajlar vereceğiz.

Mâlum, 6 ayda maydanoz bile yetişmez ama n’apalım, umut da biz fakirlerin ekmeği ha’bire çıkacak cana eziyet edeceğiz. Ey okuyucum; Dün de  “Yarın!” demiştin ama artık sürüngen bir şekilde yaşamak kaderimiz olmamalı.

Bir zamanlar bu toplumın yarınlarıydık ama artık maşallah et bullisi stili yarı prostat ve andropoz arifesinde ha’bire sona doğru ve son sürat yaşlanmaya devam ediyoruz. Yürümüyoruz, koşmuyoruz, çevirmiyoruz. Egzersiz eğitimimiz maalesef çok yetersiz. Kaliteli ve yeterli uykumuz da yok. Sosyal baskılardan kurtulamıyoruz. Yoğun iş yaşamı, yetersiz ve dengesiz beslenmemiz de cabası. Kilo problemi, kolesterol, damar sertliği, hipertansiyon ve hormonal dengede sorunlar yaşıyoruz.

Maalesef doğal ürünlerden uzaklaştık. Eskiden ‘fast food’ vardı, artık bunun yanına cips, dondurma, kola gibi tatlı zehirleri barındıran ‘junk food’ da sahnede. Bu kültürü de benimsedik. Bunların yanında unutmayalım ki, ömrü uzatılmış yiyecekler bir o kadar ömrümüzden çalıyor. Sonuç mu? Herkesin kendine günde bir saat ayıracak zamanı vardır a dostlar.

Daha önce yazmıştık yine yazalım; Günde 1 saat demek; Günün yüzde 4’ü demek. İşte bu yüzden kendine 1 saatçik bile ayırmayan biri sürünmeye mahkûm bildik. Sağlık bilimci arkadaşlar; “Egzersiz en iyi ilaçtır” derler ya, külliyen katılırız. Hade kolay gelsin. Yeter et bullisi durumları.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu