KıbrısManşetMotor SporlarıSpor

Dragcılar özlem giderdi

Kuzey Kıbrıs Drag ve Spor Otomobil Derneği, dün 2021 yılının ilk etkinliğini gerçekleştirdi

Kuzey Kıbrıs Drag ve Spor Otomobil Derneği, dün 2021 yılının ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Cahit Necipoğlu Ltd. Oto-Moto Drag yarışı için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 4-5 Haziran da Cahit Necipoğlu Ltd. ana sponsorluğunda yapılacak ve 2 gün sürecek yarışa şimdiden 60 araç kayıt yaptırmış durumda

Ercan Havalimanı yanındaki Akıncılar tünelinde yapılan antrenmanlarda, birbirinden güçlü 42 araç günün Best Time’ı için kıyasıya mücadele ettiler. Günün en hızlısı 11.388 sn’lik derecesi ile Emre Erosal oldu. 4-5 Haziran CAHİT NECİPOĞLU LTD. OTO-MOTO DRAG yarışına hazırlık niteliğinde olan bu yarışta, derneğin bünyesine yeni kattığı 26 genç hakem de tam not aldı.

15 YIL ARADAN SONRA MOTOSİKLETLER VE ARABALAR AYNI ORGANİZASYONDA YARIŞACAK

2006 yılında Geçitkale havalimanında düzenlenen efsanevi drag yarışından buyana ilk kez Otomobil ve Motosiklet Drag yarışları ayni organizasyon çatısı altında yapılıyor. 4-5 Haziran da Cahit Necipoğlu Ltd. ana sponsorluğunda yapılacak ve 2 gün sürecek yarışa şimdiden 60 araç kayıt yaptırmış durumda.

ARAÇLAR GEÇTİĞİMİZ YILLARA ORANLA DAHA HIZLI

Geçtiğimiz yıllarda drag yarışlarına katılan güçlü araçların genelde yurtdışından olduğunu belirten Başkan İsmet Tufan. Bu sezon pandemiden dolayı yurtdışından katılım olmadığını fakat kayıt yaptıran araçların geçtiğimiz yıllara göre çok daha hızlı olduklarını da sözlerine ekledi.

DRAG PİSTİ ŞART

Drag yarışının ülkemizde en yoğun ilgiyi gören motor sporlarından biri olduğuna dikkat çeken İsmet Tufan. Ülkemizde dünya standartlarında bir Drag pistinin artık şart olduğunu, yapılacak olan pistin uluslararası ilgi göreceğini ve ülke tanıtımına da yarar sağlayacağını belitti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu