KıbrısManşet

Dizdarlı’dan şeref tablosu

Dizdarlı, 'Onur Tablosu' hazırlayarak, temas grubunu 1., laboratuvar grubunu 2. ve tedavi grubunu 3. sıraya koydu.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

Eski Başhekim Bülent Dizdarlı, sosyal medya hesabından hazırladığı şeref tablosunu paylaştı.

Pandemi sürecini ve uğraş veren sağlık çalışanlarını 3 gruba ayıran Dizdarlı, Mart-Temmuz ayı aralığını birinci gruba ayırarak ‘Altın Madalya’, gece gündüz demeden PCR testlerini yapıp, sonuçları hazırlayanları ikinci gruba ayırarak ‘Gümüş Madalya’ ve hayatlarını riske atarak çalışan tedavi grubunu ise üçüncü gruba ayırarak ‘Bronz Madalya’ ödülüne laik gördü.

İşte Dizdarlı’nın hazırladığı ‘Onur Tablosu’ şöyle:

“ONUR TABLOSU
Elimde imkân olsa “pandemi” boyunca uğraş verenler arasından aşağıda belirttiğim 3 grubu taltif ederdim.
1. ALTIN MADALYA: TEMAS GURUBU
Bu grubun üstün çalışması sayesinde hastalık Mart ayında kısa zamanda izole edildi. 75 gün sıfır vakalık bir dönem kazandırıldı. 1 Temmuz süreci sonrası da sayının asgari tutulması ve “yerel bulaşma” dediğimiz olguların önce oluşmasını, sonra da artmasını önleyen bu guruba altın madalyayı veriyorum.
2. GÜMÜŞ MADALYA: LABORATUVAR GURUBU
Gece, gündüz demeden test sonuçlarını çıkaran ,50 metre karelik bir alan içerisinde kendi sağlıklarından feragat ederek doğru ve zamanında sonuçları veren grubun gümüş madalya analarının ak sütü gibi helaldir.
3. BRONZ MADALYA: TEDAVİ GURUBU
Tedavi grubu uyguladığı protokolle şu ana kadar bir çok hastayı yoğun bakıma düşmeden ayağa kaldırmıştır. Ölüm oranı da dünya ortalamasının altındadır. Hastayla devamlı temasta olan, bu nedenle de en çok risk altında çalışan bu hekim, hemşire ve diğer personelden oluşan grubun en azından bronz madalyayı hak ettiğini düşünüyorum.
Benim şimdilik şeref tablom böyle. Zaman bunu değiştirecek mi göreceğiz”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu