ManşetSporSürmanşet

Derviş Mişon Kupası UKÜ ve GG’nin

Pandemi tedbirleri çerçevesinde başlayan hentbolda, yeni sezonunun ilk mücadelesi tamamlandı. Sezonun ilk organizasyonu Derviş Mişon Kupası'nda kadınlarda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), erkeklerde ise Gençlik Gücü (GG) şampiyon oldu

GIYNIK SPOR

PANDEMİ TEDBİRLERİ ÖN PLANDAYDI… Hentbol Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Derviş Mişon Kupası bu yıl pandemi tedbirleri ve Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde seyircisiz olarak gerçekleşti. Haspolat’taki UKÜ Arena’da iki gün üzerinden organize edilen turnuvada yer alan 144 sporcu ve 10 hakem turnuva öncesinde yapılan PCR testleri sonrasında iki gün boyunca UKÜ öğrenci yurtlarında konaklatıldı.

KADINLARDA UKÜ, ERKEKLERDE GG KAZANDI… Turnuvada ilk gün yarı final maçları ikinci gün ise üçüncülük ve final maçları oynandı. Kadınlar finalinde UKÜ, Şahlanspor’u 34-23 mağlup ederek kupaya uzandı. UKÜ ile GG arasında çekişmeli geçen erkekler finalinde ise kazanan 31-28’lik skorla GG oldu. Turnuvada üçüncülükleri kadınlarda DİGEM, erkeklerde ise Levent elde etti. Ödül töreninde kupa ve madalyalar merhum Derviş Mişon’un ailesi ve yöneticiler tarafından takdim edildi.

Hentbolda 2020-2021 sezonu Derviş Mişon Kupası ile start aldı. İki gün süren turnuva sonunda kadınlarda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), erkeklerde ise Gençlik Gücü (GG) sezonun ilk kupalarını müzelerine götürdü.

Hentbolda yeni sezon, pandemi sonrası Derviş Mişon Kupası ile resmen başladı.

Hentbol Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Derviş Mişon Kupası, pandemi tedbirleri ve Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde seyircisiz olarak gerçekleşti.

Haspolat’taki UKÜ Arena’da gerçekleşen organizasyonda yer alan 144 sporcu ve 10 hakem turnuva öncesinde yapılan PCR testleri sonrasında iki gün boyunca UKÜ öğrenci yurtlarında konaklatıldı.

Protokol gereği kamp şeklinde gerçekleşen Derviş Mişon Kupası’nda ilk gün yarı final maçları oynanmış ve finalistler belirlenmişti. Dün yapılan finallerin ardından ise kadınlarda UKÜ, erkeklerde de GG şampiyonluğa ulaşan ekipler oldu.

FİNALLER VE ÖDÜL TÖRENİ

Derviş Mişon Kupası’nın ikinci ve son gününde ilk final maçı kadınlar arasında oynandı.

UKÜ ile Şahlanspor arasındaki kadınlar finalinin ilk devresi 16-11 UKÜ üstünlüğünde bitti. Skor üstünlüğünü maç sonuna kadar taşıyan UKÜ kadınları mücadeleden 34-23 galip ayrılarak sezona şampiyon başladı.

UKÜ ile GG arasındaki erkekler finali ise büyük çekişmeye sahne oldu. İlk devreyi 14-13 önde kapatan GG, maçı da 31-28 kazanmasını bilerek şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Final maçları öncesinde oynanan üçüncülük mücadelelerini kadınlarda DİGEM, erkeklerde de Levent kazandı.

Finallerin ardından düzenlenen ödül töreninde kupa ve madalyalar  merhum Derviş Mişon’un ailesi ve federasyon yöneticileri tarafından takdim edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu