GenelKıbrısManşetSiyaset

Denktaş: Bu dizi neden milli mesele haline geldiğini anlamak mümkün değil

Böyle bir dizi çekilerek geçmişte yaşananların hatırlatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Serdar Denktaş, “Milliyetçi duygulardan sıyrılıp, bir senaryo ve kurgu olduğu bilinciyle izlersek öfkelenecek bir durum olmadığını görürüz” mesajı verdi



Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın oğlu, DP Milletvekili Serdar Denktaş, ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ dizisinin tarih belgeseli değil bir aşk dizisi olduğu bilinciyle değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Neden milli mesele haline geldiğini anlamak mümkün değil” sözleriyle diziye yönelik eleştirilerin yersiz olduğunu savundu.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Kıbrıs Türk Toplum Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün yer aldığı sahnelerle ilgili yorumda bulunan Serdar Denktaş, o dönemde çektikleri sıkıntıları ve yaşanan süreci anımsamanın kendisini duygulandırdığını söyleyerek, “gözyaşlarımı tutamadığım anlar da oldu” şeklinde konuştu.

DP Milletvekili Denktaş, “Diziyi Kıbrıs tarihi olarak düşünürsek elbette ki yanlışlar ve eksiklikler var. Ancak bu dizi, kurgusal bir şekilde mücadele dönemlerinde Kıbrıs’ta geçen bir aşk dizisidir. Neyin eleştirisi yapılıyor anlamak mümkün değil” dedi.

Böyle bir dizi çekilerek geçmişte yaşananların hatırlatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Denktaş, “Milliyetçi duygulardan sıyrılıp, bir senaryo ve kurgu olduğu bilinciyle izlersek öfkelenecek bir durum olmadığını görürüz” mesajı verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu