KıbrısManşet

Denktaş: Birçok bölgede kepenkler kapalı

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, vatandaşı yanlış uygulamalarla devletine küstürenlerin bugün hamasetle oy toplamaya çalıştığını söyledi

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, vatandaşı yanlış uygulamalarla devletine küstürenlerin bugün hamasetle oy toplamaya çalıştığını söyledi.

Denktaş, Lefkoşa ve Alayköy’de bulunan Sanayi Bölgelerini ziyaret ederek bu bölgelerde faaliyet gösteren işyeri sahipleri ve çalışanlar ile bir araya geldi, sıkıntıları dinledi.

Denktaş’ın seçim ofisinden verilen bilgiye göre, pandemi nedeniyle yeni normale geçiş sürecinde hükümette olanların bütün kesimlerle düzgün bir iletişim kuramadığını savunan Denktaş, seçim kampanyası ve öncesinde gittiği birçok bölgede kepenklerin kapalı olduğunu görmenin üzüntü verici olduğunu söyledi.

Hükümetin Anadolu halkının Kıbrıslı Türk kardeşleri ile paylaştığı can suyunu bile seçim propagandası yaptığını ifade eden Denktaş, “Kapalı Maraş’ı açtık” yalanının da Başbakan Tatar tarafından Kıbrıs Türk halkına sunulmak istendiğini, fakat halkın gerçekleri gördüğünü, Maraş’ın Güvenlik Konseyi kararlarına uygun olarak Uluslararası Hukuk içerisinde açılması ile sadece sahilinin apar topar açılmasının aynı şey olmadığını bildiğini söyledi.

Öğrencilerin ülkeye gelmesiyle ilgili planlamanın bir önce yapılması gerektiğine vurgu yapan Denktaş, karantina süreçleriyle ilgili yapılacak iyi bir organizasyon sonrası öğrencilerin ülkedeki varlığı ile ekonomide gözle görülen bir canlılığın yeniden yakalanabileceğini belirtti.

Karantina döneminde tüm özel sektör çalışanlarını, esnaf ve zanaatkarları, küçük işletmeleri görmezden gelen, yüzüstü bırakıp açlığa mahkûm edenlerin, siyasi ihtiraslarının dışında başka öncelikleri olmadığını gösterdiğini savunan Denktaş, kapalı dönemde devletin elindeki mali imkanları vatandaşlara hane başına yardım yaparak kullanmak yerine, sorumsuzca tüketerek vatandaşı devlete daha da küstürenlerin, bugün hamasetle oy toplamaya çalıştığını kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu