GenelKıbrısManşet

Dizdarlı, için bu yılın kadını Fatma Savaşkan

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, sosyal medya hesabından yılın kadınını seçti.

Bir yıldan beri salgın sürecinin devam etmesi ile birlikte ‘mücadelenin kahramanları’ olarak anılan doktor ve hemşirelerin verdiği savaş Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı’nın gözünden kaçmadı.

Geçtiğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yılın kadını ödülünü kendi adına başhemşire Fatma Savaşkan’a takdim eden Dizdarlı, sosyal medyasından anlam yüklü bir paylaşım yaptı.

Açıkçası en azından birileri tarafından onun da isminin telaffuz edilmesini bekledim. Ama Heyhat!
Kimse adını anmadı” diyen Dizdarlı, “Ülkemizde yılın kadını tektir” diyerek Fatma Savaşkan’ı işaret etti.

Dr. Bülent Dizdarlı’nın sosyal medyasından paylaşımın tamamı şöyle:

“Adettir ya her 8 Mart döneminde yılın kadını seçilir. Bu seçimi genelde kadın örgütleri yapar. Erkeklerden aday önerisi alırlar mı bilemem ama benim bu sene için bir adayım vardı.
Açıkçası en azından birileri tarafından onun da isminin telaffuz edilmesini bekledim. Ama Heyhat!
Kimse adını anmadı.
Ama olsun . Ben de tarihte biliyoruz ki ülkemizde yılın kadını tektir. Evet, Fatma Savaşkan Özuslu. O Sensin
Bir yıldır covid-19 a karşı verilen kavgada en öndeydin Temas gurubunun lideri olarak hastalığın en azından 75 gün ülkemizden kaybolmasını sağlayanların başındaydın. Sonrasızca siyasetin yaptığı fütursuz plansız ve adaletsiz açılıma rağmen hasta sayısının artmaması için sen ve arkadaşların günlerce uyumadınız . Temaslıları kovaladınız. Hastalığın yayılmaması için kendinizden verdiniz.
Hayatınızda gece gündüz bir birine karıştı. Ne eş ne çocuk oldu düşündüğünüz.
Evet. Benim sana verecek bir plaketim yok. Ama senin ve arkadaşlarının yaptığı çalışmayı bilen biri olarak YILIN KADINI olarak seni seçtim.
Varsın plaketin olmasın. Tarihte bu döneme seni ve arkadaşlarını yazacaktır.”

Bir 1 kişi görseli olabilir

Diğer Haberler

Başa dön tuşu