KıbrısManşet

Cumhuriyetçi Türk Partisi, basın toplantısı düzenledi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Naci Talat Vakfı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yaptığı basın açıklamasında işsiz insanların sayısının arttığını belirtti, “Çalışma Bakanı’ndan işsiz insanların ya da kapanan iş yerlerinin net sayısını istedim, bir kez daha bunu alamadım” dedi.

“Gelecekte çocuklarınız torunlarınız borçlandırmam iç borçlanmaya gitmem” diyen Başbakan Saner’in açıklamasına yönelik konuşan Erhürman,  “Mayıs ayında bu hükümet borçlanmaya gitmiştir. Saner, Türkiye’ye gidip Aralık ayında da borçlanmaya gitmiştir. Mayıs’taki borçlanmanın  2 katı ile borçlanmaya gitmiştir. Öngörüsüz bir şekilde borçlanmaya gidildi. Borçlanma kararı alındı ancak harcama planı yok. Çıplak gözle bakınca kamu ve emeklilerin maaşlarının ödenmesi var” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZ VE KURUMSAL YAPISI GÖRÜNMEZ HALE GELİYOR”

Türkiye Cumhurbaşkanı Fuat Oktay’ın geçtiğimiz günlerde KKTC’de bulunması ve KKTC için yaptığı açıklamalara istinaden Erhürman, “KKTC’de Kıbrıs Türk halkı var bunun üzerinden açıklanmış olması gerekir. Halkımız ve kurumsal yapısı görünmez hale geliyor bu hükümet ile” şeklinde konuştu.

“ÖNGÖRÜSÜZ EKONOMİ YÖNETİMİ”

2020 yılında ödenmesi gereken ödemelerin bugün ödendiğinin altını çizen Tufan Erhürman, “Görüyoruz bu ödemeler 31 Aralık’a kadar ödenmesi gerekiyordu. Ancak ödenmedi. 5 Şubat’ta ödenecek denildi ve yine ödenmedi” diyerek işverene ödeme yapıldığını ve iş verenin işçilere ödedi belirterek “Usul değişmedi”dedi.

Plansız ve programsız ekonomi yönetildiğini ifade eden Erhürman, “Kapanmadan en fazla zarar görenlere ödeme yapılacak deniliyor böyle saçma bir şey yok en fazla zarar gören diye bir şey yok kimse 1500 TL’nin kimin tarafından alınacağını bilmiyor. Bu sadece öngörüsüz ekonomi yönetimidir” şeklinde konuştu.

“HALİ HAZIRDAKİ DESTEKLER BUDANDI”

Ekonomik pakette açıklama neydi: “Prim destekleri işletmelerin yüzde 84’üne denk gelen ve en fazla 10 çalışanı olan işletmeler için, daha önce uygulandığı şekilde sigorta primi ve işveren hissesinin tamamını ödenecek. 11-20 için yüzde 50’si, 21 ve üzeri için yüzde 30’u ödenecektir”  diyerek ekonomik paket açılımını hatırlatan Erhürman’dan Saner’e “Başbakan olduğu dönemde yasa gücünde kararname geçirilmişti ve sayı gözetmeksizin tüm işçilere destek sağlanmıştı. Hali hazırdaki destekler budanmış oldu” açıklamaları geldi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu