KıbrısManşetSiyaset

CTP’li vekiller hükümeti bombardımana tuttu

UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti mensubu bakan ve vekillerin Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul salonunu terk etmesi muhalefet vekillerinin sert tepkisine neden oldu

UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti mensubu bakan ve vekillerin Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul salonunu terk etmesi muhalefet vekillerinin sert tepkisine neden oldu. CTP’li Doğuş Derya, Erkut Şahali, Armağan Candan ve Fazilet Özdenefe, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik müdahalelerin araştırılması için sunulan önergenin oylamaya açılmasını istemeyen iktidar vekilleri Genel Kurul salonunu terk edince, muhalefet vekillerinin tepkisi çok sert oldu.

CTP Milletvekili Doğuş Derya: Özgürgün’ün istifasını reddeden hükümet, seçimlere yapılan müdahaleler ile ilgili araştırma komitesi kurulmaması için nisabı düşürdü! Tanı bunları!

CTP Milletvekili Erkut Şahali: An itibariyle UBP meclisi terk etti!
Kendi kurultayını dahi “müdahale edildi” deyip yapamayanlar, 2020 seçimlerinde “bize göre her şey normaldi” deyip yaşanan müdahalelerin mecliste araştırılmasına “nisap” vermeyerek engel oluyor.

Ancak bundan da acısı, “müdahale mahsulü başbakan” ret oyu verecek cesareti de gösteremiyor…

CTP Milletvekili Armağan Candan: Tarihte belki de bir ilk… Hükümet Meclisi terk etti… Niye? Seçime müdahaleler araştırılmasın diye…Yine bugün istifa eden vekillerinin istifasını reddettiler…Ondan sonra da siyasetin itibarı niçin zedelenir…E zedelenir tabi…

Hatırlatma: 1994 yılında verilen 1990 seçimlerinin araştırılması önergesine UBP o dönemde ‘evet’ demişti…

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe: Oksimoronlar Vol 2: muhalefete tepki koyan iktidar vekilleri genel kurul salonunu terk etti!

CTP Milletvekili Salahi Şahiner: Meclis’te bir vekil cumhurbaşkanı olduğu için bir vekil de istifa ettiği için yasama görevini yerine getirmekte zorlanıyoruz. Nisap sağlayamıyoruz. Kendi iradesi ve rızası ile istifasını sunan Sn. Özgürgün’ün istifasına bugün ret oyu vererek; UBP-YDP-DP vekilleri hem toplumun vicdanını hiçe saymıştır hem de yasama organı olarak en verimli olmamız gereken bir dönemde Meclis’in üretken olmasının önüne taş koymuştur. Bir çok özel sektör çalışanın maaşını tam alamadığı, evine ekmek götüremediği bir dönemde; 18 aydır Meclis’e gitmeyip vekil maaşı çeken Hüseyin Özgürgün’ün istifasını onaylamayan UBP-YDP-DP vekillerini halkın takdirine bırakıyorum. Görünen o ki; Araştırma Komitesi oylaması öncesinde Meclis’ten deyim yerindeyse kaçarak göreve gelir gelmez bir utanca imza atan bu hükümetten hayır beklemek, ölü gözünden yaş beklemek olacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu