BasketbolKıbrısManşetSpor

Çelik, tekerlekli sandalye basketbol maçı ile anıldı

KKTC Engelliler Spor Federasyonu Onursal Başkanı Mustafa Çelik ölümünün 9. yılında tekerlekli sandalye basketbol maçı ile anıldı

KKTC Engelliler Spor Federasyonu Onursal Başkanı Mustafa Çelik ölümünün 9. yılında tekerlekli sandalye basketbol maçı ile anıldı.

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ndeki temsilcimiz KKTC Engelliler ile Basketbol Büyük Erkekler Ligi ekiplerinden Koopspor, Mustafa Çelik anısına karşılaştılar.

Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma öncesinde Mustafa Çelik anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Karşılaşmada, 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar takımı forması giyen Kıbrıslı Türk sporcu İbrahim Yavuz da Koop formasıyla mücadele etti.

Anı maçını merhum Mustafa Çelik’in eşi Özlem Çelik, Ekonomi Bakanı Hasan Taçoy, Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ruhsar Vudalı, Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, Engelliler Spor Federasyonu eski başkanları Günay Kibrist ve sevenleri den izlediler.

VUDALI: BU BAŞARI ONUN SAYESİNDE

KKTC Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ruhsar Vudalı, karşılaşma ile ilgili yaptığı konuşmada anı maçında Mustafa Çelik’in çok emek verdiği iki kurum olan tekerlekli sandalye basketbol takımı ve Kooperatif Merkez Bankası’nı tercih ettiklerini belirtti. Bu öneriyi Koopspor Başkanı Talat Yalkut ve antrenör Emrah Güven’e ilettiklerinde tereddüt etmeden kabul gördüğünü aktaran Vudalı, onlara teşekkürlerini iletti.

Vudalı, “Mustafa Çelik, evimizde odadan odaya geçemezken birçok arkadaşımızı evlerinden çıkarıp tekerlekli sandalye basketbolu ile tanıştırdı. Şu anki büyük başarı, Süper Lig’de olabilmemiz onun sayesinde. Her adımda rahmetle anıp, kalbimizde bu yola devam ediyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu