KıbrısManşet

“Bütün turizm otobüsleri bankaların olacak”

Turizm taşımacılığı alanında çalışan Cuma Güvenir, evlerine ekmek götüremeyecek duruma geldiklerini ve eğer çare bulunmazsa tüm turist otobüslerinin bankaların olacağını söyledi

 

“EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMEYECEK DURUMDAYIZ”
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Turizm taşımacılığı alanında çalışan Cuma Güvenir, 11 aydır çalışmadığını ve 2’inci bir işleri olmadığından dolayı geçimlerini sağlayamadıklarını anlattı.

Devletten Kamu ve Turizm Taşımacılığı işi yapan taşımacılara hibe şeklinde destek taleplerinin olduğunu aktaran Güvenir, taleplerinin geçiştirildiğini belirtti.

Turizm taşımacılığı alanında çalışan Cuma Güvenir’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı ise şöyle:

“Öncelikle herkese sağlıklı günler dilerim. Sağlık olmadan hiçbir şey olmaz.

Ben geçimimi sadece Turizm Taşımacılığı ile yapmaktayım ama son 11 aydır çalışmıyorum COVİD-19’dan dolayı.

Yani kısacası gelirimiz yok.
Çalışamayıp her yere borçlandım ve borçlandık. Buna rağmen devletimize olan hükümlülüklerimizi de aksatmadık bu hükümlülükler araçlarımızın SEYRÜSSEFER, MUAYENE, CALIŞMA İZNİ, SİGORTA dır.
Biz vatandaşlara kamu hizmeti yapmaktayız. Adaya gelen turistin ilk muhatabıyız.

Bu sebeple araçlarımız Avrupa standartlarındadır. Fakat bu 11 aylık süreçte çalıştıramamaktan yok olup gitmekteyiz.

Geçimimizi sağlayamaz durumdayız ve 2’nci bir işim veya işimiz olmamasından da dolayı evimize ekmek götüremeyecek duruma geldik.

Devletimizden Kamu ve Turizm Taşımacılığı işi yapan taşımacılara HİBE şeklinde destek talebimiz olmasına rağmen hep geçiştirildik. Bu kötü gecen 2020 – 2021 döneminde SEYRÜSSEFER, MUAYENE, CALIŞMA İZİNLERİNİN 1 yıl boyunca Muaf ve Turizm Taşımacılarına HİBE verilmesi gerektir.

Aksi halde bizlerin gücü kalmadığından dolayı adaya gelen TURİSTLERİ taşıtacak araç bulamayacaksınız. Banka kredi taksitlerimiz devam etmektedir.

Takasa gelen çeklerimiz var. Bilhassa biz Turizmcilerinde sorunlarıyla ilgilenip bizlere de bir katkıda veya çarede bulunursanız seviniriz.

Eğer ki bizlere bir katkıda bulunulmazsa bir o kadarda batmaya mahkumuz. Arabalarımız bankalara bağlı olduğundan dolayı her an elimizden alınabilir.

Yani burada demek istediğim bütün turizm otobüsleri bankaların olacak. Yapılan pandemi taşımacılığı bile siyasiler tarafından tek bir birliğe verildi. SIRF GÜCLÜ GÜCLENSİN GÜCSÜZ YOK OLSUN.

Saygılarımla
Sağlıklı Günler Dilerim”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu