KıbrısManşet

Bugün gerçekleşen hamle kabul edilemez!

Erhürman, yapılanın Kıbrıs Türk halkının özgüveni ve iradesine duyduğu güvenin zedelenmesi anlamına geldiğini söyledi.

Meyil Avcan

Meclis Genel Kurulu’nda konuşma yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sabahtan beri basında yer alan Tatar-Arıklı-Ataoğlu üçlüsünün Ankara’ya gideceği haberleriyle ilgili eleştiride bulundu.

Yeni bir hükümet formülüne ilişkin dedikoduların kamuoyu gündeminde olduğunu söyleyen Erhürman, elinde kanıt olmadan konuşmak istemediğini ancak yapılanın üzerinde konuşulmasının bile gerçekleşmesinden daha kötü olduğunu vurguladı.

Erhürman, yapılanın Kıbrıs Türk halkının özgüveni ve iradesine duyduğu güvenin zedelenmesi açısından kötü olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

“3 Siyasi Parti Başkanı Genel Kurul’da mevcut değil. TC’ye seyahat ettikleri ve yolcu oldukları hepimizin malumudur. Elimde kesin veri olmadıkça ithamda bulunmayı tercih etmem ama bir süreden beri yeni bir hükümet formülüne ilişkin dedikodular kamuoyu gündemindedir. 11 Ekim’de de Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu ziyaretin bunlarla doğrudan bilgisi var mı yok mu tartışmasıyla ilgili elimde kanıt yok ama bunlar üzerinde konuşulması gerçekleşmesinden bile daha kötüdür.”

DOĞRU ZEMİN; KKTC’NİN İRADESİDİR”

“Kıbrıs Türk halkının özgüveni ve iradesine duyduğu güvenin zedelenmesi açısından kötüdür. Buna fırsat verilmemesi gerektiği herkes tarafından da biliniyor. Biz demokrasiyle mücadele ederken, özne ve özgüven sahibi bir halk olduğumuzu herkese gösterme mücadelesidir bu. Tüm ülkelerde doğru zeminde en iyi şekilde ilişki kurmalıyız. Doğru zemin; KKTC’nin iradesidir. Kimseyi elimde veri yokken itham etmem ama ortada bir yeni koalisyon hükümetine ilişkin bir tartışmanın bulunduğu ve seçimin gerçekleşeceği göz önünde bulundurulursa bu insanların kafasında soru işareti yaratır ve bu yeterlidir. Veriyle kanıtlanmasına da ihtiyaç yoktur. Bu kadar yıl verilen mücadele o noktada zarar görmeye başladı.”

“YAPILAN HAREKET DURUMA TUZ, BİBER EKELEDİ”

“O yüzden bugün gerçekleşen hamle kabul edilebilir değildir. Kıbrıs Türk halkının içerisinde şu an soru işareti varsa zaten zarar gerçekleşmiş demektir. Ben maalesef çok üzgünüm ve bu saatten sonra gerçekleşen hamlenin meşruiyetinin bu halka anlatılması mümkün değildir. Meşrulaştırılmış bir hamle olarak görülemeyecektir ve bu fazlasıyla yeterli bir zarardır. İçinde bulunduğumuz bu durumda bu gelişme tuz biber ekelemiştir bu kadar belirsizlik hakimken. Çok sayıda insanımız işsiz kalmış ve esnaf kepenk indirmiştir. Turizm konusunda da soru işaretleri vardır. Ekonomik olarak kendi ayaklarımız üzerinde durabilmemiz hususunda akılda soru işaretleri varken bir de irade tartışmasının gündeme geldiği bir günü yaşıyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu