KıbrısManşetSiyaset

“Bu laflar hangi cüretle söyleniyor?”

Hakaretlere anlam veremiyoruz


Dr. Fazıl Küçük’ün torunu Selen Süheyla Küçük, Orhan Baylan isimli şahsın youtube kanalı üzerinden yaptığı yayında Dr. Fazıl Küçük’ün şahsına yaptığı hakaret söylemlerinin ardından GIYNIK’a konuştu. ‘

Böyle bir kişi bizim için yoktur’ diyen Küçük, “Mücadeleci bir toplumun liderine geberdi, gitti gibi bir lafı hangi cüretle söylüyor anlayamıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberi gördüğü anda çok üzüldüğünü ancak şahsın söylemlerine karşı tepkilerin de çığ gibi büyüdüğünü söyleyen Küçük, “Bu tür olaylar bizi daha fazla birbirimize bağlar, kenetler ve güçlendirir” dedi.

Bir toplumun liderine karşı yapılan hakaret dolu söylemlerin ve dinsizlik suçlamalarının neden yapıldığına anlam veremeyen Küçük, “Bu tür sözler kime söylenirse söylensin hiç kimse tarafından kabul edilemez ancak bir toplum liderine bu sözlerin söylenmesi asla kabul edilemez” şeklinde konuştu ve sordu: “Sen dedemin ateist olduğunu nereden çıkardın?” Bu ülkede hiçbir zaman ezan sesinin ve caminin eksik olmadığını söyleyen Küçük, “Konu dedemin inançları değil ancak dedem Müslüman olarak gömüldü her sene ölüm yıldönümünde mevlitler okutuluyor. Bu şahıs dedemi nasıl ateist diye yargılayabiliyor?” şeklinde konuştu.

Diğer yandan, bu yaşananların Küçük ailesi için çok yıpratıcı ve üzücü olduğunu sözlerine ekleyen Selen Küçük, “Bu kişi bizim için zaten yoktur, çirkin söylemleri üzerinden açıklama yapıp o şahsı onure etmek istemiyoruz. Toplumu için mücadele veren, hayatını buna adamış bir toplum liderine ne cüretle bu şekilde sözler sarf edebildi, inanın anlam veremiyoruz” dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu