KıbrısManşet

Berova: “Bu sorun yaşanmaya devam edecek”

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Özdemir Berova, Meclis'te nisabın sağlanamaması konusuyla ilgili açıklamada bulundu.

BRT’de yayınlanan, Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu 50+1 programına konuk olan UBP Milletvekili Özdemir Berova, Meclis’te yaşanan nisap sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Hükümette yer alan ve hükümete destek veren 25 Milletvekilimiz bugün buradaydı. Serdar Bey ailesindeki bir sağlık sorunu nedeniyle 1 ay süreyle izinli olarak yurtdışına gitti. Mesut beyin ise ailesinde bir pozitif vaka olması ve teması olmamasına rağmen test yaptırmak üzere tüm aileyle birlikte test yaptırmaya gittiğini öğrendik” diyen Berova, “Sağlık sorunu nedeniyle 2 vekilin bugün Meclis Genel Kurulu’na katılmamasına rağmen muhalefet nisaba destek vermedi ve Cumhuriyet Meclisi açılmadı. Sağlık sorunuyla ilgili bir sıkıntı olması halinde nisaba destek vereceklerini söylemelerine rağmen yine de nisaba katkı sağlamadılar” şeklinde konuştu.

“Bugün tüm uğraşlarımıza rağmen nisaba katkı vermediler. Bugün görüşülecek Yasa Önerisi’ni önümüzdeki haftaya alabileceğimizi ve 62. Madde tahtında konuşmaların yapılarak Meclis’in kapatılabileceğini söyledik ama yine de başarılı olamadık” diyen Berova, “Sayın Serdar Denktaş’ın yurtdışında olması nedeniyle onun gelmesi mümkün değil ama Mesut Bey’in testlerinin negatif çıkması halinde yarın saat 10.00’da genel kurulu açmak için burada olacağız” dedi.

Berova, Bağımsız vekillerin atama krizi çıkardığına dair iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Meclis İç Tüzüğü’ne göre hareket edileceğini vurgulayan Berova, Meclis Genel Kurulu’nun açılamamasında bu saatten sonra sorumluluğun muhalefette olduğunu ifade etti.

Berova, Meclis’in açılamamasının sebebini Denktaş ve Genç’in sağlık sorunları nedeniyle gelememesi olarak dile getirdi.

Berova’nın açıklamaları şu şekilde;

“Bu ülkede parlamenter sistem vardır. Parlamenter sisteme göre de 26 vekilin Meclis’te olması anayasal zorunluluktur. Geçtiğimiz dönemde yapılan Anayasa Değişikliği oylamasında nisap konusu da ele alınmıştı. 26’dan daha az bir sayıya indirgenmesi maddesi de vardı ama onaylanmadı. Hal böyle olunca bu gibi sorunları yarın da yaşayacağız. 26 – 27 vekil sayısıyla başka bir hükümet kurulsa yine aynı sorun yaşanacak. Nisabın sağlanamasının sebebi Demokrat Parti Serdar Denktaş’ın ailevi sağlık sorunları sebebiyle yurtdışında olması ve Bağımsız Vekil Mesut Genç’in de yine sağlık sorunları nedeniyle gelememiş olmasıydı. Altını çizmek isterim”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu