EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Barçın: Hükümet bütçeyi pandemiye harcamıyor, yandaşlarına dağıtıyor

Son dönemde UBP-DP-YDP hükümetinin birçok siyasi atama yaptığına dikkat çeken iktisatçı Devrim Barçın, siyasi atamaların devlete ekstra maliyetinin sadece ikramiye bazında dahi kişi başı minimum 200 bin TL olduğunu vurguladı


Son dönemde UBP-DP-YDP hükümetinin birçok siyasi atama yaptığına dikkat çeken Memurlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı, iktisatçı Devrim Barçın, siyasi atamaların devlete ekstra maliyetinin sadece ikramiye bazında dahi kişi başı minimum 200 bin TL olduğunu vurguladı.

10 siyasi atamada devletin 2 milyon TL maddi mükellefiyet altına sokulduğuna dikkat çeken Barçın, “Diğer taraftan özel sektör emekçisine hala daha bin 500 TL destek verilmiyor, bu desteği kimlerin alacağı açıklanmıyor ve 2 aydır kapalı olan bir çok esnafa hiçbir destek yapılmıyor” dedi.

UBP’li bir çok müşavir olduğuna dikkat çeken Barçın, UBP’li müşavirlerin müdür ve müsteşar olarak atanması halinde devletin cebinde kalacak 2 milyon TL ile bin esnafa, kişi başı 2 bin TL destek verilebileceğini de ifade etti.

Devrim Barçın’ın paylaşımı şu şekilde: 

“Resmi Gazetelere bakıyorum da bu son kapanma dönemi bir çok siyasi atama yapmış UBP-DP-YDP Hükümeti.

Bunların her birinin devlete ekstra maliyeti ki sadece ikramiye bazında söylüyorum maaşı katmıyorum bile hesaba, kişi başı minimum 200 BİN TL dostlar.

10 kişide 2 Milyon TL devleti maddi mükellefiyet altına sokuyorlar.

Ama diğer taraftan özel sektör emekçisine hala daha 1.500’ü vermiyor, bu desteği kimin alacağını açıklamıyor, 2 aydır kapalı olan bir çok esnafa destek bile vermiyor.

Oysa UBP’li müşavirlerden müdür ve müsteşarları atasalar bu 2 Milyon TL ile 1.000 Esnafa 2.000 TL hibe verebilirlerdi ama öncelik meselesi tabii ki bu işler.

İşte UBP budur dostlar !!!

Tercih de takdir de Halkındır !!!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu