KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Bakanlar Kurulu’nda tüm gün yüz yüzeydiler

Başbakan Saner'in, Perşembe günü 7 saat boyunca, dün de yaklaşık 6 saat boyunca Bakanlar Kurulu'nda birlikte çalışma gerçekleştirdiği Sağlık Bakanı Pilli'ye görevden alınacağını açıklamadığı da ortaya çıktı

Başbakan Ersan Saner, Sağlık Bakanı Ali Pilli’yi görevden almak için dün Cumhurbaşkanı’na talepte bulunduğunu canlı yayında açıklayarak, Bakan Pilli’nin görevden alındığını direkt olarak kendisinden öğrenmediğini de ifade etti. Başbakan Saner, “15 gün önce konuşmuştuk. Direkt olmasa da endirekt olarak haberi vardı” diyerek Sağlık Bakanı Pilli’ye görevden alındığını kendisinin bildirmediğini de açıkladı.

Başbakan Saner’in, Perşembe günü 7 saat boyunca, dün de yaklaşık 6 saat boyunca Bakanlar Kurulu’nda birlikte çalışma gerçekleştirdiği Sağlık Bakanı Pilli’ye görevden alınacağını açıklamadığı da ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a kabine değişikliğini sunduktan sonra dün Bakanlar Kurulu toplantısına katılan Başbakan Saner, Sağlık Bakanı Pilli’den bu durumu gizledi.

UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti kabinesinde bugün yapılan değişiklik Resmi Gazete’de de yayımlandı. Başbakan Ersan Saner’in Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel’in görevlerinden alınması ve Sağlık Bakanlığı’na Ünal Üstel’in, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na ise Resmiye Canaltay’ın atanmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı’na gönderdiği yazılar ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın söz konusu görevden alma ve atamaları uygun görüp onayladığına dair belgeler Resmi Gazete’de yer aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu