KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Bakanlar Kurulu baskın çıktı!

Başbakan Saner, Üst Kurul'un aldığı kararların revize edileceğini ve Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararların geçerli olacağı şekilde Resmi Gazete'de yayımlanacağını belirtti. Saner, 'önce ekonomi' diyerek, sağlık sisteminin çökmemesi için ve toplum sağlığını ön planda tutulması için karar alan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'ni ekarte etti

GIYNIK CANLI TAKİP

Bakanlar Kurulu ile Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu arasında 3 gündür devam eden yetki savaşı ve karmaşasının galibi Bakanlar Kurulu oldu. Başbakan Ersan Saner, yumruğunu masaya vurdu ve Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararların geçerli olacağını açıkladı. Saner, “Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun sokağa çıkma kararı alma yetkisi yoktur” diyerek Üst Kurul’un aldığı kararların geçerli olmadığını savundu.

Başbakan Saner, Üst Kurul’un aldığı kararların revize edileceğini ve Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararların geçerli olacağı şekilde Resmi Gazete’de yayımlanacağını belirtti. Saner, ‘önce ekonomi’ diyerek, sağlık sisteminin çökmemesi için ve toplum sağlığını ön planda tutulması için karar alan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ni ekarte etti.

Başbakan Ersan Saner’in açıklamalarının tamamı şu şekilde:

“Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun aldığı kararlar yeniden değerlendirilerek Resmi Gazete’de yayımlanacaktır.

Önemli olan ülke ekonomisinin paralel şekilde ayakta kalmasını sağlamaktır. Hükümet olarak sorumluluğumuz paralel şekilde ekonomiyi ayakta tutmaktır. Vaka sayılarının duruma bağlı olarak önümüzdeki günlerde Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ile görüşerek gerekli tedbirleri almakta hiçbir şekilde çekinmeyeceğimizi söylemek istiyorum.”

“Bizim, dün Bakanlar Kurulu olarak açıkladığımız kararlar oy birliği ile alındı. Bu akşam itibariyle saat 22.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı geçerli olacak. Okulların açılması yine 1 hafta ertelendi. Hayat pahalılığı Ocak, Şubat Mart ayları için durduruldu ve ilerde kamu çalışanlarına ödenecek. Oradan elde edilecek gelir reel sektörün desteklenmesi için kullanılacak.”

“Bugünden itibaren toplumumuza kurallara uymalarını rica ediyorum. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması çağrısı yapıyorum. El birliğiyle yürüttüğümüz bu iyi süreci duyarlılıkla sürdürmeye devam etmeliyiz.”

“Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun aldığı kararlarla çakışan bir kararımız yoktur. Bizim aldığımız kararlar Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun aldığı kararların yansımasıdır. Sokağa Çıkma Yasağı’nı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu veremez. Sokağa Çıkma Yasağı konusunda tek yetkili Bakanlar Kurulu’dur. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun kararlarında revize olacak. Değişecek olan kararlar Resmi Gazete’de yayımlanacak. En başarılı Sağlık Bakanı Sn. Ali Pilli’dir. Sağlık olmazsa olmazımızdır ama paralel şekilde ekonomiyi de götürmeliyiz. Toplumun sağlığını başta tutarak kararlar üretiyoruz ama ekonomiyi de unutmadan hareket etmeliyiz. Bugün de Bakanlar Kurulumuz ekonomik çarkların durmasını engellemeyecek şekilde karalar üretmiştir.”

“Güney Kıbrıs’ta çalışanlar da karantina koşullarına uyarak işlerine gidip gelebileceklerdir ve karantina ücretlerini devletin karşılayacağı şekilde bu süreç devam edecektir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu