KıbrısManşet

Bakan Arıklı, İslam Dayanışma oyunlarına katılım için talepte bulundu

İslami Dayanışma Oyunları Eylül’de yapılacak…

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, 4 yılda bir düzenlenen geniş kapsamlı bir spor organizasyonu olan İslami Dayanışma Oyunlarına “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ” olarak katılabilinilmesi için Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan talepte bulundu.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı resmi yazı ile gönderilen bu isteğin kabul olması durumunda Konya’da Eylül ayı içerisinde düzenlenecek ve yıllar sonra ülkemiz sporcularının bir çok branşta mücadele edebileceği “Uluslararası bir organizasyonda”yer alacağız dedi.

Bakan Arıklı yaptığı açıklamada organizasyonun 20 Spor dalında Türkiye dahil 56 ülkeden yaklaşık üç bin sporcunun katılımı ile gerçekleşmesinin beklendiğinin altını çizdi. Bakan Arıklı “bu organizasyon 1980 yılında ilk kez Türkiye tarafında düzenlenmiştir” dedi. Arıklı, birinci islam ülkeleri spor oyunlarında, atletizm,futbol, güreş, tenis, voleybol ,branslarında Kıbrıs Türk Federe Devleti adı altında temsil edildiklerini ve İzmir’de yapılan bu organizasyonda güreş ve atletizmde dereceye girerek madalya kazanıldığının da hatırlatmasını yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu