EğitimEkonomiKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Bakan Amcaoğlu açıkladı: 17 bin 550 öğrenci ülkeye getiriliyor

"Uygulamalı fakültelerden ve iki yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olacak öğrencileri adaya getireceğiz" diyen Bakan Amcaoğlu, "Ülkemize ilk etapta 21 rektörün belirlediği 17 bin 550 öğrenci gelecek" dedi


Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, BRT’de Levent Kutay’ın sunduğu ‘Burası Önemli’ programında, yüksek öğrenime ilişkin önemli değerlendirmelerde ve açıklamalarda bulundu. “Uygulamalı fakültelerden ve iki yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olacak öğrencileri adaya getireceğiz” diyen Bakan Amcaoğlu, “Ülkemize ilk etapta 21 rektörün belirlediği 17 bin 550 öğrenci gelecek” dedi.

“UYGULAMALI BÖLÜMLERDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİ ÜLKEYE GETİRECEĞİZ”

“Bizim misyonumuz eğitim devamlılığı, sürekliliği ve kalitesi” diyen Bakan Amcaoğlu, “Öyle bir noktadayız ki, Milli Eğitim Bakanlığı çok ciddi bir görev üstlenmiş durumda. Tıp, Diş hekimliği, mimarlık, mühendislik, eczacılık, hemşirelik gibi fakültelerden mezun olacak öğrencilerimizi adaya getirebilmek için başarılı olursak ülke içerisindeki hizmet sektörleri ve alt sektörleri de canlandırarak dış ticaret açığını kapatabiliriz ve ekonomik çarkların dönmesini de sağlayabiliriz” şeklinde konuştu.

“ÜLKE EKONOMİSİNE DE KATKI SAĞLANACAK”

“Bakanlar Kurulu toplantısında bu konuyu gündeme getirdim. Ülkemize ilk etapta 21 rektörün belirlediği 17 bin 550 öğrenci gelecek. Uygulamalı fakültelerden ve iki yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olacak öğrencileri adaya getireceğiz” diyen Amcaoğlu, “Ülkemizde online eğitim alan 42 bin yerli ve yabancı öğrenci ve 14 bin akademik personelin sokağa ineceğinden bahsediyoruz” diyerek, ortalama 70 bin kişinin ülke ekonomisine katkı sağlayacağının altını çizdi.

“GARABET MEZUNLAR YARATMAK İSTEMİYORUZ”

“Bu önerge Cumartesi günü Bakanlar Kurulu’nda imzalanarak hayat buldu. Yarın Resmi Gazete’de de yayınlanarak yürürlüğe girecek. İlk etapta İstanbul’dan 2 tarifeli ek seferle öğrencileri ülkeye getireceğiz. Öğrenciler karantina sürelerini tamamladıktan sonra eğitim hayatlarını da tamamlayabilecekler” diyen Bakan Amcaoğlu, “Pandemi döneminde, uygulamalı eğitim yapamamış ‘garabet mezunlar’ yaratmamak için bunu yapmalıyız. Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin de bu konuda onayı aldık” dedi.

“ESNAFA DA HAYAT GELECEK”

“Eğitimin kaliteli olması adına ve ülkemizdeki hizmet sektörlerinin de yeniden ekonomiye katkı sağlaması adına bu adımları atacağız” diyen Amcaoğlu, “Lefkoşa’da, Girne’de, Mağusa’da, Lefke’de Güzelyurt’ta çarşıya, esnafa hayat gelecek” şeklinde konuştu.

“AŞILAMA ÖNEMLİ”

Amcaoğlu, “COVID-19 risklerini en aza indirmek için gerekli olan şey aşıysa, ilköğretimden başlayarak, yükseköğrenime kadar öğretmenler, akademik personel, taşımacılık yapanlar, okul çalışanları aşılanmalı” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu