KıbrısManşetSpor

Anne Nicole Smith

Haber duyulur duyulmaz 50 yıldır “n’ayır, n’olamaz, KOP’u tanımayız, tanıtmayız” diyen zihniyet yine kazan kaldırmıştı. Hattta o günlerde federasyon binasına molotof bile atılmıştı Allah tüketmesin

Anne Nicole Smith, 1967 doğumlu ünlü Amerikan eski Playboy modeli ve de oyuncu. 1993 yılında Playboy Dergisi tarafından Playmate of the Year seçilerek üne kavuşan Smith, ardından kendisinden 45 yaş büyük milyarder J. Howard Marshall ile yaptığı evlilikle adından söz ettirmişti ki hanımefendinin kocası Marshall evlendikten 14 ay sonra öldü ve 10 yıla yakın miras davası sürdü. Gördüğünüz üzere ne hoş bir aşk hikâyesi!

Neyse, birkaç yıl önceydi. Hatırlarsanız Türkiye’de “Şok” adlı bir TV programı vardı. Sırf gırgırına abuk sabuk haberler yayımlanır ve arkasından da milleti troller üzerinden ti’ye alırlardı. Bir bölümde; “Playboy yıldızı Anna Nicole Smith, haftada bir gün sırf zevkine Edirne Genelevi’nde ücretsiz olarak hizmet vereceğini duyurdu sayın seyirciler” diye haber yaptılar. Sonuç mu? Millet kapıda kuyruk. Hâlbuki programın hemen başında ve sonunda “bu bir şaka programıdır” diyordu sunucu arkadaş. Millet şaka gibi beklemeye devam ediyordu ilgili mekânın önünde salya sümük. Ahâli bir’türlü inanmıyordu bunun bir şaka haberi olduğuna. Komşu şehir meraklıları da başta Sağır Sultan olmak üzere sırada bekliyordu. Ve en sonunda Edirne Valiliği, Anadolu Ajansı aracılığıyla bir’açıklama yaptı; “İlimizde bu isimde bir hanım çalışmamaktadır” diye.

İşte, yıllar önce sanki de “Şok” adlı programdaki gibi bir mesaj düşmüştü haber paketlerine. Neymiş? Rumlar; “KTFF; Kıbrıslı Türklerin, futbolda dış dünyayla temasa geçmeleri, yani Kuzey Kıbrıs içerisinde ve dışında uluslararası dostluk maçları yapmaları için KOP’tan izin verilmesini isteyeceğini” savunmuştu. Haber duyulur duyulmaz 50 yıldır “n’ayır, n’olamaz, KOP’u tanımayız, tanıtmayız” diyen zihniyet yine kazan kaldırmıştı. Hattta o günlerde federasyon binasına molotof bile atılmıştı Allah tüketmesin.

Bilirsiniz, geçmişteki Trabzon – Anorthosis maçları ve Fener – AEL maçları gösteriyor ki Türkiye Futbol Federasyonu KOP’u bal gibi tanıyor. ‘Tek ülke, tek temsiliyet’ kuralı yıllardır orada da işliyor.

İstediğimiz kadar tanımıyoruz diyelim, adamları dünya da tanıyor, Türkiye de! İzinse izin alalım, görüşmeyse görüşme yapalım ki kendimizi ve varsa ideoloji ve ideallerimizi hem sahada, hem de FIFA nezdinde anlatalım zira gidişat gidişat değil. Eğer ‘teşkilat’ izin verirse biz de “Şok” oluruz Anna Nicole Smith gibi, rüyamızda…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu