GenelKıbrısManşet

Amatör balıkçılar, “KKTC karasularında endüstriyel balıkçılık iznine hayır” kampanyası başlattı

Ülkemizdeki amatör balıkçılar, her yıl olduğu gibi bu yıl da gırgır teknelerinin karasularımızı işgal ederek, ülkedeki balık popülasyonuna zarar vermesini engellemek için imza kampanyası başlattı.

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından, Sport Fishing Amatör Balıkçılık “KKTC Karasularında Endüstriyel Balıkçılık iznine hayır” kampanyası başlattı.

Önümüzdeki günlerde ülkemiz karasularında gırgır, troll veya endüstriyel balıkçı teknesi ile endüstriyel balık avcılığı yapmak için gerekli yasal düzenlemeler yapılacağının kamuoyunun gündemine getirildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Bilindiği gibi yıllardır fırtınalardan korunmak ve belli ihtiyaçların karşılanması gibi çeşitli bahanelerle ülkemiz kıyılarına sığınan gırgır teknelerinin karasularımızda kaçak olarak avlandığı bilinmektedir. Biz denetimlerin yeterli ölçüde yapılmadığını düşünerek gerekli önlemlerin alınmasını talep ederken, ülkemiz denizlerinin tüm zenginliğini tehdit edecek bir uygulamanın gündeme getirilmesi kabul edilemez…” denildi.

Gırgır teknelerinin endüstriyel balıkçılık tekneleri olduğu vurgulanan açıklamada,  Her seferinde tür ve limit ayırt etmeksizin on binlerce ton balık avlayabilme kapasitesine sahip gırgır tekneleri için yasal düzenlemelerle avlanmalarına müsaade edilmesinin ülkemiz karasularında geri dönüşü olmayan zararlar vereceğine dikkat çekildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı;

“Ülkemiz karasularında gırgır tekneleri ile denizlerimizin tüm zenginliğini tehlikeye atacak bu uygulamaya karşı başlatmış olduğumuz imza kampanyasına sende destek ver… Gırgır tekneleri ile ülkemizde balık avcılığı yapılmasını reddediyoruz!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu