GenelKıbrısManşet

Akpınar: Online eğitime ilk geçen üniversitelerden birisiyiz

Pandemi süreci ile online eğitime geçilmesini değerlendiren Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, "Öğrencilere destek olarak bu süreci atlatmaya çalışıyoruz" dedi.

 

Kurulduğu yıldan bu zamana kadar değişimine ve gelişimine devam eden Girne Amerikan Üniversitesi’nin, pandemi sürecinde yaşanılan ‘online eğitim’ hakkında Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Gıynık Web TV’ye konuştu.

1999-2000’li yıllarda e-learning sürecine başlayan Girne Amerikan Üniversitesi’nin online sürece de çabuk adapte olduğunu ve bu sisteme ilk geçen üniversitelerden biri olduğunu aktardı. Akpınar, “Covid-19 süreci ne kadar çok zorlayıcı olsa da bu süreci en doğru şekilde atlatmaya özen gösterdik. Özellikle uygulamalı alanlarda öğrencilere destek vererek bu süreci atlatmaya çalışıyoruz. İkinci öğretim yılını bu şekilde devam ettiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Akpınar, özellikle belirli düzenlemelerin olduğu Covid-19 sürecinde eğitimin daha sürdürülebilir olması ve öğrencilerin de bu süreçten daha az etkilenmesi adına yaz dönemi itibari ile yüz yüze eğitim sürecine daha fazla ağırlık verildiğini belirtti. “Temennimiz bir sonraki akademik yılda normal yaşam döngüsüne geri dönüp, yüz yüze eğitime başlamak olacaktır” diyen Akpınar, eğitimdeki yüz yüze eğitimin önemine değindi.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu