DünyaGüney KıbrısKıbrısManşet

AKEL: Kıbrıs yabancı ordular için bir tatbikat alanı değil, halklar arasında barış köprüsü olmalıdır

AKEL, Güney Kıbrıs ile İsrail’in ortak askeri tatbikat yapmasını eleştirdi. AKEL’den yapılan açıklamada, “İsrail savaş uçaklarının Kıbrıs semalarında bulunması ne halkımızın çıkarlarına, ne de ilkeli tezlere hizmet etmemektedir” eleştirisi yapıldı

AKEL, Güney Kıbrıs ile İsrail’in ortak askeri tatbikat yapmasını eleştirdi. AKEL’den yapılan açıklamada, “İsrail savaş uçaklarının Kıbrıs semalarında bulunması ne halkımızın çıkarlarına, ne de ilkeli tezlere hizmet etmemektedir” eleştirisi yapıldı.

“Bölgemizde yıllardır kan dökülmesinde ve uluslararası hukukun sistematik ihlallerinde başrolü oynayan ülkelerin ordularıyla Güney Kıbrıs’ın askeri işbirlikleri ve tatbikatlar yapması ülkemizin konumunu güçlendirmez, zayıflatır” diyen AKEL yetkililileri, “Doğu Akdeniz bölgesine yönelik planlarında ABD-İsrail ile ülkemizi aynı hizaya getirmeyi stratejik olarak tercih etmesiyle Anastasiadis hükümeti yurdumuz ve halkımız açısından daha fazla güvenlik endişesi, daha fazla tehlike yaratmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin her zaman mükemmel ve karşılıklı yarar sağlayan ilişkiler içinde olduğu bölge ve dünya ile ülkeleriyle Güney Kıbrıs’ın ilişkilerinde sorunlara yol açmaktadır. Anastasiadis-DİSİ hükümeti İsrail ve ABD ile askeri işbirliğiyle Güney Kıbrıs’ın MEB’inin Türkiye’nin saldırganlığından korunacağı ve ülkemizin jeopolitik olarak güçleneceği teorisini yıllardır geliştiriyor” diyen AKEL yetkilileri, Türkiye’nin saldırgan bir tutumda olduğunu ve Anastasiadis hükümetinin planlarının ne Türkiye’nin saldırgan tavrını engelleyebildiğin ne de Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’inde Türkiye’nin sondaj çalışmalarını engellemediğinin Güney Kıbrıs halkı tarafından bilindiğine dikkat çekti.

AKEL, Kıbrıs’ın yabancı ordular için bir tatbikat alanı değil, bölge halkları arasında barış ve işbirliği köprüsü olduğunda rolünün güçleneceğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu