KıbrısManşet

“Acil uzman eli gerekir”

Hatay, Lapta'daki Orta Çağ'dan kalma bir şapelden bahsederek, yakından yaptığı incelemeler sonucu birilerinin tarihi eseri ambar olarak kullandığını ileri sürdü.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

Kıdemli Araştırmacı Mete Hatay, sosyal medya hesabından Lapta’daki Orta Çağ’dan kalma bir şapelden bahsederek, yakından yaptığı incelemeler sonucu birilerinin tarihi eseri ambar olarak kullandığını ileri sürdü.

Uzmanların bir an önce müdahale ederek, kültürel mirasımıza sahip çıkmamız gerektiğine değinen Hatay, şapelin 1940’lı yıllarda boşaltıldığını ve o zaman dek Katsouris köylüleri tarafından kullanıldığı bilgisini verdi.

Hatay’ın paylaşımı şöyle:

“Lapta’daki Orta Çağ’dan kalma (bir ihtimal eskiden Katolik şapeliydi), Ayia Marina Şapeli ilgi bekliyor. Dün içerisini biraz kolaçan ettim. Belli ki birileri burayı bir süre ambar olarak kullanmış.. Bina tam anlamıyla dökülüyor. Duvarların bazı yerlerinde fresko kalıntılar var ama artık kurtarılabilirler mi emin değilim. Acil uzman eli gerekir. Girişe birileri binanın öneminin anlatıldığı Rumca bir yazı bırakmış. Onun da yıpranılmışlığı bize uzun bir süre önce bırakıldığını gösteriyor. Kültürel miras kapsamındaki bu bina uzun yıllar 1940’larda boşaltılmış Katsouris köylüleri tarafından kullanılırdı. Sevgili Ali Tuncay’ın bilgisine! Onun ve Takis’in hassasiyetine güveniyoruz..”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu