DünyaGenelKıbrısManşet

AB ile İngiltere ‘tam diplomatik temsil’ konusunda anlaştı

AB ile İngiltere, Kıbrıs görüşmeleri için ivme yaratılmasını istiyor. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Londra’da düzenlenen G7 bakanlar toplantısı GÜNDEMİNE KIBRIS SORUNU DA GELDİ...

AB ile İngiltere, Brexit sonrasında taraflar arasında soruna dönüşen diplomatik temsil konusunda uzlaşıya vardı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Londra’da düzenlenen G7 bakanlar toplantısı kapsamında yaptıkları görüşmede anlaştıklarını açıkladı.

Borrell ve Raab tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, AB’nin İngiltere Delegasyonunun başkanı olarak görev yapan büyükelçi, devlet misyonlarının şefleri düzeyinde temsil statüsü sahibi olacak. AB’nin Londra’daki büyükelçisi, diğer büyükelçiler gibi İngiltere devletinin başkanı olan Kraliçe’ye güven mektubunu sunacak. Ayrıca, AB delegasyonunun görevlilerinin diplomatik dokunulmazlıkları ve ayrıcalıkları bulunacak.

KIBRIS SORUNU DA GÜNDEME GELDİ

İkilinin Kıbrıs meselesine çözüm bulmayı amaçlayan görüşmeleri ele aldıkları kaydedilen açıklamada, “Borrell ve Raab, iki tarafın bir sonraki görüşmesi için ivme yaratılmasına duyulan ihtiyaca vurgu yaptı ve süreçte BM’nin çabalarının desteklenmesine yönelik tam desteklerinin altını çizdi.” ifadesi yer aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu