KıbrısManşet

Harmancı: Vakıflar kurala uymadı, hukuk mücadelesi başlattık

Harmancı paylaşımında, açık pazarın yanında olan araziyi Vakıflar'dan ısrarla talep ettiklerini belirterek, bunun kamu yararı için ve üstelik parasını vereceklerini vurguladı

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı. Harmancı paylaşımında, açık pazarın yanında olan araziyi Vakıflar’dan ısrarla talep ettiklerini belirterek, bunun kamu yararı için ve üstelik parasını vereceklerini vurguladı. Harmancı ayrıca bu konunun ihale süreci geçirdiğini ama Vakıfların bu süreçte gerekeli kurallara uymadığını iddia ederek, süreçle alakalı hukuk mücadelesi başlattıklarını duyurdu.
Harmancı’nın sosyal medya paylaşımının tamamı ise şu şekilde:
“Son 4 yıldır yeni Açık Pazar’ın yanında Vakıflar’a ait olan boş bir araziyi Lefkoşa Türk Belediyesi olarak ısrarla talep ediyoruz.
Parasıyla diyoruz olmuyor, kamu yararı diyoruz olmuyor.
En sonunda yatırım ihalesi açtılar ihaleye de tüm kurallara uygun bir şekilde hazırlandık ve 2 milyon sterlin üzerinde yatırım ve mimari değeri olan, iş merkezi ve otopark projesi ile ihaleye katıldık. İhaleye katılırken yapacağımız inkişafın bedelini de bağımsız mülk profosyonellerine hazırlattık.
Lakin Vakıflar kamu ihale yasası kapsamındaki hiç bir kurala uymadı, kendi tüzüklerindeki kuralları da hiçe saydı ve tek sayfalık bir başka teklife ihaleyi verdi. İhale tekliflerini açarken çağrılmadık, değerlendirme neye paralel tapıldı izahat yok.
Şimdi hukuk mücadelesi başlatıyoruz, gerçekten gına geldi artık, bir tarafta kamu yararı bir tarafta bireysel çıkar. Yeter gerçekten yeter.
Yazık ve günah, peşini bırakmayacağız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu