KıbrısManşetSürmanşet

21 yıllık heyecanlı bir serüven

Eşi Aliye Ummanel’in gözünden, Kudret Özersay: Kudret’le 1999 yılında tanıştım. O gün bugündür memleketi için çalışıyor…

“KUDRET’İ DESTEKLEMEK, GELECEK KUŞAKLARI DESTEKLEMEKTİR”… “Bu kadar fedakâr bir insanın hayat boyu inşa ettiği donanımıyla Kıbrıs Türk halkının geleceği için çalışma azminin, on yıllardır belirsizlikten yorulmuş ve hayallerini kısıtlamak zorunda kalmış olan bizim neslimizin ardından gelecek nesiller için faydalı olabileceğine inanıyorum. Kudret’i desteklemek, gelecek kuşakları desteklemektir.

“CESARET VERİP YOLUMU BULMAMI SAĞLAYANDIR”… “Beni en kritik eşiklerde elimden tutup sıradanlaşmaktan kurtaran, yolu tarif eden değil cesaret verip kendi yolumu bulmamı sağlayandır. Şiirleri benim de yüreğimin sesini yansıtan ve yüreğime dokunandır. Kendisine biçilen rolü oynamayı da toplumsal ceketi giymeyi de pek sevmez, kabullenmez. O nedenle halk beni Cumhurbaşkanlığı görevine getirirse Aliye her açıdan farklı bir ‘first lady’ olacak, ondan eminim.”

GIYNIK ÖZEL – GIYNIK MANŞET

UMMANEL: ‘NAPAN?’ DİYE SORDUĞUMDA ‘KIBRIS ÇALIŞIRIM’ DEDİ

SORU: Kudret beyle nasıl tanıştınız?

UMMANEL: Kudret’le 1999 yılında tanıştım. O zamanlar Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde asistandı ve doktora yeterlik sınavına hazırlanıyordu. ‘Napan?’ diye sorduğumda ‘Kıbrıs çalışırım’ dedi. O gün bugündür memleketiyle ilgili ve memleketi için çalışıyor.

21 yıldır birlikte yürüyoruz. Bu yürüyüşün en güzel tarafı, iki insanın her birinin kendi yolunu çizerken diğeriyle de el ele olabilmesi. Hem kendimiz olabildik hem de birbirimizi kendi yolculuğunda destekleyebildik.

“ÖZELLİKLE KADINLARLA İLGİLİ ANLAYIŞ VE YAKLAŞIMINA HAYRAN OLDUM”

SORU: Kudret beyin en sevdiğiniz yönü nedir?

UMMANEL: İlk tanıdığım anda, hayatımda olsun istedim. Bir insanı seviyorsanız neden sevdiğinizi akıl yoluyla tanımlayamazsınız. Ancak ‘kişiliğinde tanıdıkça neleri sevdin?’ derseniz, insanlarla kurduğu iletişime, kim olursa olsun herkesin derdine duyarlı oluşuna, bunlar yanında özellikle kadınlarla ilgili anlayış ve yaklaşımına hayran oldum diyebilirim. Annesini, ailesini ve ailesindeki diğer kadınları tanıdıkça bunun sebebini anlayabildim. Şefkatli, sevgi dolu, fedakâr bir insan oluşunun sebebi de bu güzel aile sayesinde.”

“KUDRET’İ DESTEKLEMEK, GELECEK KUŞAKLARI DESTEKLEMEKTİR”

SORU: Sizce Kudret bey nasıl bir Cumhurbaşkanı olacaktır?

UMMANEL: İnandığı uğruna azimle çalışan, faydalı olabileceği herhangi bir işte emeğini esirgemeyen, umutsuzluğa kapılmak yerine iğneyle kuyu kazar gibi emeğini ortaya koyan, çok çalışan, bulunduğu çevrede, dostları, iş arkadaşları arasında güven uyandıran biridir.

Bu kadar fedakâr bir insanın hayat boyu inşa ettiği donamıyla Kıbrıs Türk halkının geleceği için çalışma azminin, on yıllardır belirsizlikten yorulmuş ve hayallerini kısıtlamak zorunda kalmış olan bizim neslimizin ardından gelecek nesiller için faydalı olabileceğine inanıyorum. Kudret’i desteklemek, gelecek kuşakları desteklemektir.

“KAPIYI ALİYE AÇTI, O ANDAN SONRASI 21 YILLIK HEYECANLI BİR SERÜVEN”

SORU: Aliye hanımla nasıl tanıştınız?

ÖZERSAY: Ankara’da zor günlerimden birinde bir arkadaşıma gittiğimde o anda o evde misafirlikte olan Aliye gelip kapıyı açtı, göz göze geldik, o andan sonrası 21 yıllık heyecanlı bir serüven. Aliye benim tek boyutlu hayatımı çok boyutlu yapan, hayatıma derinlik kazandırandır. Mekânlara, olaylara ve insan davranışlarına estetik açıdan bakabilen, daima farklı olanı görebilen, düşünebilen, hissedebilendir.

“CESARET VERİP YOLUMU BULMAMI SAĞLAYANDIR”

SORU: Sizce Aliye hanım nasıl bir ‘first lady’ olacaktır?

Beni de en kritik eşiklerde elimden tutup sıradanlaşmaktan kurtaran, yolu tarif eden değil cesaret verip kendi yolumu bulmamı sağlayandır. Şiirleri benim de yüreğimin sesini yansıtan ve yüreğime dokunandır. Kendisine biçilen rolü oynamayı da, toplumsal ceketi giymeyi de pek sevmez, kabullenmez. O nedenle halk beni Cumhurbaşkanlığı görevine getirirse Aliye her açıdan farklı bir ‘first lady’ olacak, ondan eminim.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu