KıbrısManşetSiyaset

2021 Bütçesi Bakanlar Kurulu’nda onaylanarak Meclis’e gönderildi

Başbakan Ersan Saner, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Bakanlar Kurulu'nda alınan kararları açıkladı

Başbakan Ersan Saner, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Bakanlar Kurulu’nda alınan kararları açıkladı.

İşte Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlar:

“Hükümet kurma çalışmaları döneminde en sıkıntılı konu bütçenin halen Meclis’e gönderilmemiş olmasıydı. Bugün Bakanlar Kurulu’nda 2021 yılı bütçesini onaylayıp Meclis’e gönderme yönünde karar aldık.

Bunun yanında diğer ivedi bir konu şoför okullarıyla ilgiliydi. Şoför okullarıyla ilgili tüzük değişiklikleri onaylanarak bugün itibariyle yürürlüğe girilmesi sağlandı. 21 Şubat 2021 gününe kadar süresiz olan öğrenci ehliyetlerinin izinlendirilmesine ve bu yapılacak işlemden ek bir ücret alınmamasına karar verilmiştir.

DAÜ’nün 2021 bütçesi onaylanmıştır.

Ayrıca, kurmuş olduğumuz koalisyon gereği, 2020 yılında Bakanlıklara bağlı daireler, kurum, kuruluşlar ve kadrolar bu akşam alınan kararla onaylanmıştır.

Bankaların kendi aralarında kredi yapılandırması yaparken alınan pul parasının alınmaması yönünde karar ürettik.

Akaryakıtta dövizden dolayı oluşan artışın, covid-19 koşulları göz önünde bulundurularak, benzinde 33, Euro dizelde 37 kuruş yapılması gereken zammı yapmayarak 4 milyon 780 bin TL fark Fiyat istikrar fonu tarafından karşılanacaktır. Covid-19 pandemi sürecindeki ekonomik daralmanın önünü açabilmek için halkımız adına çok önemli bir karar ürettik.

Bu ve bundan sonraki süreçte de ekonomik olarak önlemler almaya devam edeceğiz.

Bugün itibariyle yaptığımız Bakanlar Kurulu’nda kapanmayla ilgili bir karar almadık. Bu konudaki karar ve yetki Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’ndadır. Sağlık Bakanlığımız da Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’yla istişare edeceğiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu